Uenighet om mandat for risikoanalyser

Det ble 12.11.2008 avholdt et møte i UPN Sokkel AMU/SU. I dette møtet presenterte bedriften sitt forslag til mandat for det arbeidet som nå skal gjøres i forbindelse med risikoanalysene som skal utarbeides pr installasjon/felt.

Arbeidstakerrepresentantene la i møtet frem sitt forslag til mandat som er omforent mellom alle fagforeningene.

Forskjellen på de to forslagene ligger hovedsakelig på to punkter:

  • Omfanget av risikoanalysen. Vi mener at detaljnivået i risikoanalysen skal være av en slik art at alle konsekvenser av endringene som ønskes innført skal være tilstrekkelig belyst før beslutningen fattes.
  • Tidsrommet som er satt av til arbeidet pr. installasjon/felt. I bedriftens mandat er det satt av knappe to uker til arbeidet. Vi har krevd 8 uker. Dette for å sikre god kvalitet i det arbeidet som skal gjøres.

Arbeidstakerrepresentantene og arbeidsgiverrepresentantene klarte ikke i møtet å komme til enighet om mandatet for arbeidet med risikoanalysene pr enhet.

Dette betyr at Bedriften vil bruke styringsretten og vedta sitt mandat.

Arbeidstakerne informerte bedriften om at vi vil komme tilbake med om og eventuelt hvordan vi vil delta i prosessen med risikoanalysene, etter behandling i de forkjellige fagforeningenes arbeidsutvalg.

Bedriften informerte at dersom fagforeningene velger å ikke delta i arbeidet med risikoanalysene, ser de det som sin plikt å peke på arbeidstakerrepresentanter som skal/må delta i prosessen.

Dette har bedriften rett til å gjøre og de som blir pekt på kan ikke nekte å delta med mindre en har en vektig tung grunn. Derfor oppfordres de dette gjelder, til å følge beordringen. Prosessen skal om den blir iverksatt gjennomføres på en forsvarlig måte og man må ta den nødvendige tid man har behov for å gjennomføre konsekvens og risikovurderingene.

Vi har forståelse for at dette vil sette de dette gjelder i en vanskelig situasjon. Det er derfor viktig å merke seg at personer som eventuelt blir pekt på, ikke må føle manglende lojalitet i forhold til kolleger og fagforeninger. Vi som fagforening vil bistå og følge opp de dette eventuelt gjelder gjennom prosessen.

Videre vil Fagforeningene nå ta initiativet til et uformelt møte med Petroleums Tilsynet. I dette møte vil vi få avklart hvilket detaljnivå det forventes at en risikoanalyse skal ha som et underlag for beslutning.

Vi kommer tilbake med informasjon når dette møtet er avholdt.

 

Med hilsen

Tor Egil Løvli
HMS sekretær SAFE Sokkel

Skriv ut siden