Gullfaks AMU pålegger etterrekruttering

Arbeidsmiljøutvalget i Gullfaks, der arbeidstakerrepresentantene har flertallet, har gjort følgende vedtak:
Grunnet bruk av ekstrautkall og bruk av overtid for å håndtere dagens oppgavemengde på Gullfaks-installasjonene ser vi med sterk bekymring på bedriftens planer om nedbemanning. Det er vårt syn at arbeidsbelastningen forbundet med å opprettholde en forsvarlig og sikker drift på installasjonene med en ytterligere redusert bemanning vil medføre fare for liv og helse.

Bedriften må derfor opprettholde dagens bemanning. Før en eventuell bemanningsreduksjon må det identifiseres og dokumenteres et tilsvarende oppgavebortfall, og hver enkelt stilling som fjernes skal være underbygget av en konsekvensutredning som viser at nedbemanning er forsvarlig, også ut fra et totalbilde.

Det forutsettes at nevnte dokumentasjonsarbeid utføres gjennom partsammensatte arbeidsgrupper.

KONKLUSJON:

Arbeidstakerne pålegger bedriften å foreta etterrekruttering ifm. 58+ dersom det ikke kan dokumenteres en effektiviseringsgevinst eller oppgavebortfall. Vi anser ikke at ledelsens organiseringsmodell tilfredsstiller behov for ledelse og ingeniørkompetanse på plattformene. Det må i tillegg sikres en tilstrekkelig anleggs og utstyrsspesifikk kompetanse. Dette medfører at etterrekruttering må starte umiddelbart. For å underbygge våre krav viser vi til AML §7-2.

Arbeidstakerrepresentantene i Bedriftsutvalget for Gullfaks har gitt følgende uttalelse:

Arbeidstakerne i Gullfaks BU har mistillit til UPN  LED sin beslutning for fremtidig drift og vedlikeholdsmodell. I dette arbeidet har våre fremste tillitsvalgte ikke hatt reell påvirkning av valgt modell. På denne bakgrunn ser arbeidstakerne i BU Gullfaks seg nødt til å bryte samarbeidet i BU.

Vi vil etter møtet anmode våre sentrale tillitsvalgte å be om et §9 møte med Helge Lund.

Vi mener at ledelsen i selskapet bør ta uttalelsene fra erfarne tillitsvalgte i Gullfaks på alvor, og dette støtter ytterligere opp om oppfordingen fra arbeidstakerrepresentantene i bedriftsforsamlingen:

De ansattvalgte representantene kan ikke støtte det fremlagte forslag til ny organisasjonsstruktur i Undersøkelse og Produksjon Norge (UPN). Bakgrunnen for vår protokolltilførsel er: Flere av hovedprinsippene, blant annet å splitte faggruppene vil kunne føre til en betydelig økning av risikonivå samt på sikt en dårligere regularitet. UPN -ledelsen oppfordres til å endre standpunkt og komme til enighet med de ansatte.


Tor Stian Holte
SAFE

Per Helge Ødegård
Lederne

 

Skriv ut siden